Fotor0307141216

Sain täna vahva uudise, et meie teine The Natural Dye Studio tellimus on valmis ja hakkab peagi Eesti poole reisima. Lõngaklubi grupist saab neid luksuslikke lõngasid kuni selle nädala lõpu ehk 25. maini soetada ettetellimishinnaga. Pärast seda, meieni jõudes, saavad ülejäägid poehinna ning lõngaklubi liikmetele kehtib kokkulepitud 5% soodustus.
Esimene Dye Studio kogemus näitas, et lõngad olid ülipopulaarsed ning 15 kilo sai ära jagatud paari päevaga, meile Pärnusse jäi vaid kolm vihti lõnga 🙂

Küll aga andsid mitmed tagasisidet, et Dye Studio lõngadest kootud ese on hiljem läbi pestes värvi andnud. Uurisin selle kohta ekstra järele ja sain Inglismaalt sellise vastuse: 

“Värvijäägid on meie lõngade puhul küllaltki tavalised. Kinnitame värvi alumiiniumsulfaadiga ja värve tugevdatakse viinakivikreemiga (kumbki neist pole meile ega loodusele kahjulik). Ehkki pärast intensiivsete ekstraktidega värvimist pestakse lõngad kaks korda läbi, ei ole võimalik värvijääke sajaprotsendiliselt eemaldada ning seetõttu on kõikide lõngavihtide siltidel ka märge “Lõng võib sisaldada ohutuid värvijääke, mis võivad kudumise ajal sõrmedele värvi anda, kuid tulevad pestes kergelt maha. Käsipesu käesoojas vees, kasutades nõudepesuvahendit.” (meie ise kasutame Fairyt).
Soovitame tungivalt mitte kasutada teisi pesuvahendeid, eriti selliseid, mille koostisesse on lisatud äädikat, või spetsiaalseid brände nagu “Soak” ja “Eucalan”, kuna neil on kombeks värve moonutada, kuna taimsed värvid on väga vastuvõtlikud happe/leelise taseme muutustele.”